Consells de compra (15): Fregidora amb aigua o sense?



Els fregits estan profundament arrelats a la nostra cultura, però per desgràcia tenen una fama bastant desastrosa. Per aconseguir una bona qualitat de fregits hem de tenir,a la força, una bona fregidora. Ja hem parlat algun cop al blog sobre la importància de tenir prou potència i de com la controlem (tant l'intercanvi de temperatura com el control d'aquesta, us ho explicàvem en aquest article).

Ara ens volem centrar en el mecanisme que tenen les fregidores per aconseguir un fregit més net i de millor qualitat. Si són de bona qualitat tindran una zona freda on aniran a parar els residus i no pujaran (per convecció) fins al producte que estem fregint. Aquesta zona freda es pot millorar amb una zona d'aigua, que no es barrejarà amb l'oli. Aquesta reserva d'aigua evita en gran part que es barregen els gustos i millora la qualitat dels fregits. Un altre avantatge és que ens permet allargar lleugerament la vida útil de l'oli (veieu l'article que vam publicar sobre la degradació de l'oli en aquest enllaç).

Els desavantatges són, principalment, el preu (tant en el moment de la compra com el manteniment, ja que tenim un nivell de vidre) i la higiene. És molt important canviar l'aigua, i si pot ser, diàriament, ja que es pot corrompre o reaccionar amb l'oli. De totes formes, també hem de fer un manteniment diari amb una fregidora sense aigua, hem de filtrar l'oli i traure totes les impureses. Això es pot fer amb un simple colador o per millorar el resultat podem utilitzar un sistema de filtre com el de Vito (us ho explicàvem en aquest enllaç)

Si esteu pensant en una fregidora i no teniu clar quina us convé, confieu en Màquines d'Hostaleria Ramírez, us aconsellarem en funció de l'ús, l'espai i el pressupost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada