Consells de seguretat (7): connexions de gas


Sovint sentim les queixes dels clients que no poden moure les màquines de gas per netejar, sobretot en les instal·lacions de gas natural. Normalment les connexions solen ser de tub de coure rígid fins a l'aparell i no es poden moure ni un mil·límetre. Altres tenen un tub flexible que connecta des de la paret fins la màquina i que no sol superar els 70 cm. Sigui com sigui, netejar la cuina es fa molt complicat sense poder apartar els aparells.

Com sempre, el fet de competir amb preus fa que els instal·ladors de gas no ofereixin sistemes com el de Gaslink, que sense eines i de forma molt senzilla, ens permet desconnectar en uns segons les màquines o tornar-les a connectar. Són uns tubs realment flexibles (no com els antics) fabricats en acer austenític resistent a altes temperatures i recobert amb una malla de fils d'acer trenats i una funda de PVC. Estan disponibles en longituds de 0'5m, 0'75m, 1m, 1'5m i 2m i són aptes tant per gas natural com per butà o propà.

És cert que no hi ha ningú que ens obligui a desmuntar periòdicament les cuines per netejar a sota, però és un bon costum per evitar olors i infeccions alimentàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada