Consells d'ús (3): Com netejar la màquina de gel?


Per diferents motius, la major part de restauradors prefereixen els glaçons massissos.  Virtuts a banda, el que està clar és que són molt més difícils de fabricar que els que tenen un (o més) forats al mig.

Les màquines de gel massís són molt més sensibles a les acumulacions de calç que les altres i, sovint, ens trobem en molts locals que ens serveixen begudes amb glaçons en teoria massissos, però que estan completament buits.

Normalment el sistema de fabricació consisteix en uns gals que reguen, en forma de ventall, unes glaçoneres penjades cap per avall. Poc a poc l'aigua es va quedant solidificada i es va formant el gel. El problema ens ve quan una mica de calç ens tapona el gal o ens desvia l'aigua. Aquelles glaçoneres on no hi arriba correctament el raig d'aigua queden a mig fer.

A banda del gel mal fet (que es desfà més ràpidament, aigualint el producte que estem venent), també provoca un major consum elèctric i d'aigua per fer els mateixos kg de gel.

Per sort, això és fàcil de solucionar. Només hem de netejar la màquina amb una solució d'aigua calenta i àcid cítric. Si tenim una màquina moderna potser portarà inclús un interruptor per desconnectar el sistema de fred, si no, haurem d'omplir manualment la cubeta i provocar la circulació de la solució pel circuit sense que funcioni el sistema de fred.

Un cop tinguem el circuit net de calç, hem de renovar l'aigua i esbandir bé la màquina.

També podem aprofitar per desinfectar la màquina. El procediment és el mateix, però barrejant aigua amb lleixiu apte per aigua de boca.

IMPORTANT: no s'ha de barrejar en cap moment el lleixiu amb productes àcids, ja que pot produir vapors tòxics! Llegiu sempre les etiquetes dels productes químics i respecteu les instruccions d'ús.

I ja que hi som, una bona neteja del condensador ens estalviarà uns quants euros en consum elèctric i augmentarà la producció. Ja us vam explicar com fer-ho en aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada