Envasadores al buit - risc d'explosió de la tapa

 


Anys enrere us explicàvem en aquest blog la importància de substituir la tapa de l'envasadora si hi observem qualsevol tipus d'anomalia. Seguim trobant casos d'explosions de tapes, però mai havíem trobat un cas tant exagerat com el de la foto.

No pretenem crear alarmisme ni asustar, l'ús d'una envasadora al buit no comporta cap risc si observem totes les mesures de treball correctament. Però sí que volem avisar que un ús inadequat o no intervenir quan observem una anomalía ens pot comportar un risc d'accident important. La campana de metacrilat soporta completament el diferencial entre la pressió ambient i el buit que generem a dins. Qualsevol debilitat a la tapa (un cop, una esquerda, etc) pot generar la ruptura i a continuació la projecció dels fragments que poden generar un accident. Per això, és important que:

- eviteu col·locar objectes en estanteries que puguin caure a sobre de la tapa

- netegeu només amb químics neutres la campana de metacril·lat 

- utilitzeu l'envasadora sobre superfícies regulars  i nivellades

- que no puguin haver impediments que modifiquen el comportament de la tapa durant l'envasat (com pot ser pessigar alguna cosa amb la tapa o que el producte sigui més gran que el que cap a la càmara)

Qualsevol tapa que hagi rebut un impacte o presenti algún tipus de fisura s'ha de substituir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada