Consells d'ús (22): Quan hem de canviar l'oli de la fregidora?


Fa un temps parlàvem de com podíem estalviar en el consum de l'oli de les nostres fregidores (enllaç), però quedava al tinter explicar com saber quan hem de canviar l'oli. El sistema és realment senzill i eficaç, es tracta d'analitzar la quantitat d'àcids grassos lliures a l'oli mitjançant el test de 3M. 

Per fer l'anàlisi hem de tenir l'oli a la temperatura de treball (sobre els 180º) i submergir una tira del test 3M durant un parell de segons (ens podem ajudar d'unes pinces per submergir les quatre bandes morades a l'oli sense perill de cremar-nos). A continuació deixem escórrer l'excés d'oli de la tira i esperem uns 30 segons. Quantes més franges es tornin de color groc, més degradat estarà l'oli. A partir de 3 hem de tenir cura dels resultats de la fritura, amb 4 s'ha de canviar l'oli.

Amb aquest sistema podem aprofitar amb total garantia l'oli, però recordeu que s'han de seguir tots els consells que us donàvem per allargar la vida de l'oli, filtratge, temperatures...

El test el podeu trobar a la nostra botiga o ens el podeu encomanar com sempre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada