Consells de compra (16): Quins desavantatges tenim sempre en les compres per internet?



En principi, quan busquem un producte per internet el que esperem trobar és un preu millor que en un distribuïdor tradicional. Ja hem comentat algun cop que no ens hem de deixar portar pels mites, molts cops els preus a internet són més alts i abans de comprar per internet hem de ser capaços al menys de comparar el preu per saber si realment és més baix.

A banda, hi ha una sèrie de serveis dels que prescindirem al moment de comprar per internet:
- Assessorament i varietat. Cap pàgina web inclou al seu catàleg tots els models (ja sigui en maquinària, mobiliari o parament) que tenim a l'abast els distribuïdors. Treballem amb molts fabricants i és gairebé impossible mantenir actualitzades totes les referències i preus en una pàgina web. En el cas de la foto, per exemple, vam buscar els mateixos mobles que ja tenia el client per poder fer una ampliació.
- Transport: la compra per internet implica l'entrega a través d'una agència de transports, que no té l'obligació d'entrar el producte al local del client.
- Muntatge o instal·lació: la maquinària i el mobiliari industrial no estan pensats perquè l'usuari final en faci el muntatge. Per això molts cops es necessiten coneixements o eines per fer-ho amb garanties.
- Confiabilitat: les compres per internet impliquen sempre el pagament del 100% del preu del producte abans de rebre el producte. Molts cops no sabem qui hi ha al darrere d'aquestes empreses ni on són ubicades, i ens trobem rebuscant pel web per veure on es troba la seu social. 
- Garantia: la major part de webs deriven la garantia al fabricant i no responen més que com intermediaris

Així, tot i que es compleixi que el preu sigui més baix, la resta de serveis creiem que justifica sobradament la diferència. Us recordem que amb Màquines d'Hostaleria Ramírez teniu, a més a més, un 20% de descompte en la mà d'obra de totes les reparacions de les màquines que distribuïm.

En el cas de la foto hem cercat el preu més baix a internet i, tot i que la diferència de preu és molt petita, la diferència en serveis és abismal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada