Consells per millorar el teu negoci (8): Elements de protecció


És molt important conèixer sempre els elements de protecció del nostre negoci i tenir-los en condicions.

No és suficient amb que el propietari del local conegui on està ubicat el quadre elèctric o d'on es pot tancar l'aigua. Tots els treballadors que puguin estar sols en algun moment en el local ho han de conèixer, ja que una emergència pot ocórrer en el moment més inesperat.

Per això és important que durant la formació del personal els ensenyem sempre la ubicació i funcionament d'aquests elements.

- Quadre elèctric: és important saber reaccionar quan tenim un tall de subministrament a l'interior del local. Compte! Molts cops hi ha quadres secundaris fora del quadre principal, també s'ha de conèixer la seva ubicació i a quina zones afecta.

- Aixeta d'aigua general: ens trobem moltíssims casos de clients que no saben d'on es pot tallar l'aigua. Si algun dia es trenca alguna canyeria, cada segon que passi buscant l'aixeta augmentaran els danys. És important tenir una aixeta a l'abast a l'interior del local sense haver de sortir al carrer, on, normalment, haurem d'obrir la tapa del subministrament amb una clau.

- Aixeta de gas general: en cas de fuita de gas hem de poder aturar ràpidament el subministrament.
                 Enllaç: Com hem d'actuar si tenim una fuita de gas?

- Extintors: hem de conèixer els diferents tipus d'extintors que tenim a l'abast i per a què els podem fer servir. Això és especialment important dins la cuina, ja que no podem utilitzar qualsevol tipus d'extintor a la fregidora.
                 Enllaç: Com actuar en cas d'incendi a la fregidora?

Aquests són, com a mínim, els elements de protecció que tots els treballadors del nostre negoci han de conèixer. En condicions normals ens poden estalviar molts diners, però en casos extrems ens poden arribar a salvar el negoci!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada