Consells de compra (13): Compte amb els comercials



Darrerament ens estem trobant amb una ofensiva brutal per part dels comercials d'altres empreses per aconseguir els números de ventes tant anhelats. Per desgràcia, això també implica mentir o ocultar informació. Més que mai, us aconsellem treballar amb gent de confiança o demanar sempre una segona opinió per assegurar-vos la inversió.

Avui ens ha trucat un client a qui, en el seu moment, li vam dissenyar i equipar el negoci. Se li ha presentat un comercial que, casualment, estava esmorzant al seu negoci, i li ha demanat si no li importaria ensenyar-li la cuina. Finalment, li ha aconsellat la compra d'un forn de vapor RATIONAL.

Evidentment, li ha explicat les moltes virtuts que té la màquina i tot allò que podria fer i que ara no pot. La cuina on manipulen el menjar no té possibilitat d'extracció de fums i això els limita moltíssim per oferir productes elaborats. Segons aquest comercial, amb un forn elèctric i una campana condensadora de vapors posaria fi a aquestes limitacions i potenciaria el seu negoci.

No podem dir que li hagin explicat cap mentira, ja que és cert que el forn elèctric no necessita una sortida de fums a l'exterior i amb la campana condensadora eliminaria una part del vapor. De fet, al seu moment també nosaltres vam valorar la idoneïtat d'instal·lar un RATIONAL.

Però han obviat moltíssima informació que fa que la instal·lació d'aquest tipus de forn en aquest local sigui inapropiada i per això ho vam desaconsellar nosaltres al seu moment.

     - La campana condensadora no seria capaç d'eliminar tots els vapors, de forma que, amb una cuina tant petita i de sostre tant baix tindria problemes de condensació de gotes al sostre (que poden caure al menjar i també fan malbé la pintura). A més, la calor i l'ambient a la cuina serien insuportables al ser una habitació tant petita i no tenir renovació d'aire.

     - L'espai disponible és molt just i per poder obrir la porta del model més petit haurien d'eliminar una estanteria on tenen dos microones i el torrador de pa que no es poden reubicar enlloc.

     - La potència elèctrica contractada no és suficient per suportar ni el més petit dels models.

De tot això no els van comentar res i el client ja estava convençut que aquell forn era el que necessitava. Per sort, ens ha consultat abans de fer la inversió (de més de 10000€!) i ha pogut veure que un bon assessorament és fonamental. Aquest és un dels trets distintius de la nostra empresa, sempre posem per davant els interessos dels nostres clients i per això conservem relacions comercials de més de 40 anys.

Us recordem que a Màquines d'Hostaleria Ramírez també som distribuïdors de RATIONAL, LAINOX, UNOX i altres marques de forns, així que us aconsellem que no us deixeu seduir per comercials sense escrúpols a qui no heu vist mai abans i us canten les virtuts dels seus productes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada