Consells per estalviar (13): Assecamans de baix consum


És molt habitual en el món de l'hostaleria que certs aparells ens els "regalin" els distribuïdors de productes consumibles. És una efectiva tècnica de venda, s'aconsegueix la fidelitat del client mitjançant "regals", però la realitat és que el valor d'aquests productes està inclòs en el preu dels consumibles.

Tot i que pot haver circumstàncies en què insteressi entrar en aquest joc, per norma general és millor negociar els preus a la baixa, pagant cada producte al preu que correspon. Ja que si no arribem als mínims que els distribuïdors consideren, no ens regalaran res (i haurem pagat una part), i si ens passem de llarg, haurem pagat sobradament el "regal".

A banda del que haguem pagat, també hem de considerar la qualitat del "regal".

En el cas dels assecamans, comprar el producte directament ens permet estalviar diners en consum elèctric, ja que podem optar per models de baix consum que treballen amb aire comprimit i sense resistència elèctrica.

Un assecamans convencional té un consum habitual de 2500W, mentre que els de baix consum assequen amb més rapidesa i només consumeixen 550W. En la taula adjunta podeu veure un exemple de l'estalvi en consum elèctric que us pot generar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada