Consells de compra (11): Val la pena comprar maquinària d'hostaleria en grans superfícies?



Cada cop és més freqüent veure productes de qualsevol tipus fora del punt de venda habitual. La ajustada situació econòmica provoca que moltes empreses intentin traure beneficis de camps on anys enrere no s'hi haurien posat.

Això fa que el servei que donin (tant en assessorament com post venda) sigui molt precari. En alguns productes això no afecta, però en la maquinària industrial, que requereix un manteniment i genera importants pèrdues i mal de caps quan està avariada, és imprescindible tenir un bon servei post venda.

A més, quan els valors afegits són deficients o inexistents, l'única basa a jugar és el preu, que ha de baixar inexorablement, normalment prescindint de la qualitat.

El cas de la fotografia és el d'un rentavaixelles petit que distribueix una coneguda gran superfície d'alimentació. Com podeu veure marcat amb un quadrat taronja, la màquina encara no ha fet els tres anys i el calderí ja  s'ha de canviar.

Buscant informació per internet hem aconseguit contactar amb el fabricant i, dos dies després, ens ha enviat el dibuix tècnic i el contacte d'un distribuïdor de recanvis per demanar-li la peça (fixeu-vos en la imatge i veureu a quin preu!), ja que no tenen importador a Espanya que s'encarregui d'aquesta funció. Però aquest gestor de recanvis no té estoc d'aquesta peça ni al magatzem central per tota Europa, així que haurà de demanar la peça al fabricant, aquest li enviarà al magatzem LF Itàlia, d'allà a Toledo i finalment al client final... i mentrestant la màquina aturada...


I què hagués passat si la màquina fos una de les que distribuïm nosaltres? Si busquem una màquina equivalent de mida, trobem que el preu del calderí és molt menys de la meitat, a més que tenim un ampli estoc de recanvis per evitar desplaçaments innecessaris o que la màquina es quedi aturada. 



Tot i que no ho sembli, invertir en maquinària en una gran superfície acaba sortint molt més car. Com sempre, és a les vostres mans decidir què us convé més, però és important tenir en compte totes les variables i no només el preu de compra.


Podeu trobar més informació en l'article que vam escriure sobre les condicions comercials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada