Consells d'ús (6): les coccions al buit (sous vide)

Ara que ja tenim l'envasadora i podem conservar els productes durant més temps ens preguntem si li podem traure més suc a aquell trasto que ens ocupa un lloc tant valuós a la cuina.

Heu sentit a parlar de les coccions sous vide? Probablement la majoria sí, però li traieu partit?

A internet trobareu informació molt valuosa sobre aquest tema. Es tracta de coccions a temperatures inferiors a les habituals i molt més llargues. Amb això aconseguim uns acabats inigualables. Aquests productes els podem acabar al moment en un forn o planxa, o bé li podem baixar la temperatura (amb gel o amb un abatedor) i regenerar-lo més tard també amb un bany maria de temperatura controlada.

Aquí teniu un vídeo de SAMMIC mostrant un procés habitual.



monografias.com trobareu un extens document amb molta informació sobre les envasadores, i a partir del punt V trobareu què són les coccions al buit i algunes receptes d'exemple. Tot i que és bastant antic i la tècnica ha avançat molt, és un bon punt de partida per començar a entendre de què va el tema.

dorarnosella.com trobareu informació més actualitzada i moltes receptes.

I a tbtc.es podeu contactar amb Tony Botella i aconseguir el seu llibre, un autèntic "must have" de la cocció al buit: Cocinar al vacío (Biblioteca Gastronómica)



Si les paraules bany de temperatura controlada, termòstat d'immersió us sonen estranyes, a Ramírez Hostaleria us podem assessorar. Som distribuidors de RONER, MEMMERT, VACSTAR, SAMMIC... 

I si us voleu iniciar sense fer una gran inversió, tenim un combo d'envasadora al buit i termòstat d'immersió per sota dels 2000€+IVA. L'oferta és vàlida fins al canvi de tarifes dels proveïdors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada