Consells d'ús (1): La talladora


És important conèixer la nostra talladora, ja que és una màquina potencialment perillosa si en fem un mal ús. 

Els tres puntals per tenir la màquina a punt són:
  • esmolat: la fulla ha d'estar ben esmolada. La majoria porten un esmolador incorporat. També és important mantenir la fulla neta per evitar les restes de greix del formatge. Al vídeo podeu veure com funciona. 
  • engreixat: el moviment del carro ha de ser suau i per a això hem de mantenir la barra ben engreixada. Podeu veure al vídeo com fer-ho. Compte amb l'oli que s'utilitza, mai ha de ser un oli d'oliva o de girasol, sinó un oli per engreixar màquines.  Si algun cop hem utilitzat un oli no adequat, haurem de netejar prèviament la barra abans d'aplicar l'oli.
  • neteja: la talladora és una eina que necessita un alt grau d'higiene. S'ha de desmuntar freqüentment el protector de la fulla i netejar la part posterior.  Aquest punt és especialment important per evitar infeccions alimentàries. Compte al desmuntar el protector, ja que moltes màquines antigues no tenen l'anella de seguretat el voltant de la fulla!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada