Consells de seguretat (6): control dels insectes

Les altes temperatures afavoreixen la proliferació d'insectes i rosegadors. És molt important mantenir les plagues a ratlla, ja que són vectors de transmissió d'importants infeccions alimentàries com la salmonel·la. Les fumigacions són molt efectives i necessàries per combatre els escarbats.

Pel que fa als insectes voladors, la millor opció són els exterminadors d'insectes amb llum ultraviolada (llum actínica). 

D'aquests, tenim els d'electrocució, que eliminen els insectes mitjançant una descàrrega d'entre 1500 i 3000V al tocar les ales de l'insecte a l'aparell. Són segurs, eficaços i econòmics (no necessiten recanvis), però han d'estar allunyats de qualsevol lloc on es manipulem aliments i, per tant, es desaconsellen en la majoria de cuines. 


Per altra banda, tenim els exterminadors amb film adhesiu... molt econòmics de compra, higiènics i com a única contrapartida, necessiten recanvis. Aquest sistema és el que acostumem a instal·lar en les cuines per la seva eficàcia i higiene.  N'hi ha amb films adhesius transparents (amb la llum a sota del film) i amb films opacs (amb la llum al voltant del film, tenen menys eficàcia).


ATENCIÓ: Sempre que es compri un exterminador hem de tenir en compte que el proveïdor ha de tenir en estoc recanvis de bombetes / fluorescents i del film. No és habitual trobar en ferreteries o grans magatzems recanvis de llums actíniques i no tots els exterminadors utilitzen el mateix tipus i mida de film.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada