Consells de compra (5): Gela copes instantani

Ja fa un temps que s'estan popularitzant els gela copes instantanis i des de Màquines d'Hostaleria Ramírez us volem aclarir tots els dubtes que pugueu tenir.

Els gela copes són uns aparells que no necessiten connexió elèctrica i que són capaços de congelar una copa en uns segons. Utilitzen el mateix gas de la cervesa (CO2, anomenat diòxid de carboni, anhídrid carbònic o gas carbònic) però amb sonda a la bombona. Fa falta un contracte amb una empresa subministradora de gas (podem aprofitar el mateix que tenim per les bombones del tirador de cervesa).

Els beneficis de l'aparell són que podem refredar, congelar o esterilitzar una copa de forma ràpida i senzilla. Ocupa molt poc espai a la barra (hem de comptar també l'espai que ocupa la bombona sota la barra). Permet conservar les begudes fresques més temps aigualint menys el producte. També permet distingir el nostre negoci amb un servei diferent que crida l'atenció al client (algunes marques incorporen leds que fan un joc de llums amb el gas quan s'està usant).

Per contrapartida, el preu per copa és excessivament alt. Habitualment tenen un rendiment aproximat de 100 a 200 copes per bombona de gas, i aquesta té un preu de 30 a 35€ (més el contracte anual). 

Un altre aspecte negatiu és l'emissió constant de CO2 a l'atmosfera. Si bé no està demostrat que sigui contraproduent (hi ha científics que defensen que contribueix a augmentar l'efecte hivernacle, mentre que altres consideren que n'és una conseqüència i no una causa), sí que està clar que el transport del gas contribueix a augmentar la contaminació.

L'alternativa habitual és un armari gela copes. Ja sigui armari (obertura frontal) o arcó (obertura superior) que contribueix a reduir el consum elèctric. Tot i tenir un consum elèctric, aquest és de cost més baix que el gela copes instantani.

Hi ha molta oferta de gela copes al mercat, els més habituals des de 300€ fins a 2000€. Si finalment decidiu que el gela copes instantani és el que necessiteu, us desaconsellem els models econòmics, la majoria tenen un sistema d'obertura massa feble que acaba tenint pèrdues i el disseny del cos del gela copes no permet accedir fàcilment al sistema per reparar-lo. A més, un sistema ben dissenyat ens permet traure més partit de cada bombona.

Per tant, considerem adequat l'ús d'un gela copes instantani només en llocs que serveixen begudes amb bastant de marge de benefici, amb poc espai o quan volem un plus de cara al client. Per a la resta, un armari o arcó congelador ens seguirà donant millors resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada