Consells de compra (4): Com escollir un rentavaixelles?


A primera vista ens pot semblar que tots els rentavaixelles són iguals, però la diferència de qualitat entre uns i altres pot arribar a ser molt gran.

A l'hora d'escollir una marca, per sobre de tot, hem de ser conscients que a la llarga acabarà patint avaries, ja que treballa amb aigua a alta temperatura i productes químics. Per tant, el més important de tot és assegurar-nos que tindrem un servei tècnic preparat a prop. Un servei de qualitat, però sense recanvis d'aquella marca, ens generarà reparacions més cares i més lentes de reparar. Per tant, no només la marca determina una bona màquina, sinó la conjunció amb el servei tècnic que tinguem a la zona.

Quan comparem diferents models, hem de tenir en compte una sèrie de característiques:
- És monoparet o de doble càmara?
- Cuba embutida?
- Braços de rentat fixes o un de giratori?
- Braços de repassat: un mal disseny (sol ser bastant habitual) fa que necessitin més pressió per funcionar adequadament
- Braços i filtre desmuntables sense eines
- Zona de comandaments protegida contra l'aigua
- Control de rentat mecànic o electrònic
- Consums (aigua i llum)
- Alçada útil (molt important si utilitzem copes altes o plats de més de 29 cm)
- Qualitat dels components: cada cop el plàstic arriba a més components de les màquines. No té per què ser necessàriament dolent, ja que hi ha plàstics d'alta qualitat i durabilitat, però hem de poder diferenciar-los.
- Cistella: segons els fabricants, és habitual trobar-les de 350mm x 350, 400x400, 450x450 i 500x500. Encara es fabriquen rentagots amb cistella rodona. Facilita l'assecat dels gots, però les màquines són més cares i hem de posar sempre les cistelles plenes. És poc habitual el seu ús, però encara en queden defensors.

També hem de tenir en compte quin ús li donarem. Un rentagots sol tenir menys potència, menys capacitat d'aigua i braços de rentat només a la part inferior. Els rentaplats, en canvi, també tenen braços de rentat dalt i trobem bastantes més mides.

Els rentaplats més habituals en cuines petites són els de càrrega frontal (com els rentagots), però quan tenim cuines més grans un rentaplats de cúpula i unes taules d'entrada i sortida adequades ens faciliten el treball evitant que haguem d'aixecar les cistelles plenes. Per usos més intensius existeixen els trens de rentat que s'agafen les cistelles automàticament. I ja més específics, tenim rentavaixelles de cúpula amb cistelles més grans per netejar safates o plats de pizza i rentaperols, màquines dissenyades específicament per netejar cassoles i estris de cuina.

Compte amb les alçades dels rentaplats, ja que no sempre caben sota una taula d'acer estàndard!

I per què JEMI?

A Ramírez Hostaleria treballem principalment amb JEMI per diferents motius. La qualitat supera de llarg la mitjana de màquines del mercat i a un preu molt competitiu.

Estan fabricats a Barcelona, així podem distribuir les màquines i comprar els recanvis sense intermediaris, amb l'agilitat i millora de preu que això comporta.

Els braços de rentat fixes milloren la qualitat del rentat i eviten avaries produïdes per la brutícia bloquejant els braços. Tenen un únic braç giratori de repassat (els superiors són fixes) que millora la qualitat del repassat amb menys pressió i consum d'aigua.

Tots els models nous són de doble paret i cuba embutida (no així els antics que encara trobem en algunes pàgines d'internet i de segona mà), això redueix el consum i facilita la neteja. Un cop desmuntem els braços i el filtre (surten sense eines i amb facilitat) ens queda la cuba pràcticament lliure per netejar.

La major part de components que es poden avariar es poden desmuntar sense moure la màquina del lloc, accedint pel frontal. Els termòstats, bomba d'abrillantador, resistències, electrovàlvula, components elèctrics, ràcor d'entrada de detergent... tot es pot substituir de forma ràpida i sense moure la màquina del lloc. Quan una màquina ens falla, habitualment, necessitem corregir el problema amb urgència, i JEMI ens ho ha facilitat amb un disseny extraordinari que accelera i abarateix les reparacions. 

L'estructura està fabricada completament en acer inoxidable. Moltes marques aprofiten les parts que no es veuen per posar estructures i xapes de ferro o alumini, a la llarga tot provoca corrosions i escurça la seva vida útil.

I perquè fa més de 30 anys que treballem amb JEMI i estem preparats per resoldre gairebé totes les reparacions amb urgència i un sol desplaçament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada