Consells per muntar un bar / restaurant (1): per on començo?




Muntar un negoci de restauració no és una feina fàcil. Sembla que és un tipus de negoci a l'abast de qualsevol, però realment el percentatge de fracàs és bastant alt. Això no ens ha de tirar enrere, però n'hem de ser conscients.

Un negoci d'hostaleria va molt lligat a la seva ubicació. Per això, hem de conèixer molt bé allò que ens envolta, a qui dirigim els nostres esforços i quina competència tindrem. 

És important tenir un bon assessorament, la quantitat de normatives que hem de complir és enorme i varia en funció de les comunitats autònomes i del tipus de negoci. A més, els metres quadrats, l'aforament, la potència de gas instal·lada... tot influeix de manera decisiva i varia el que se'ns exigirà legalment. 

Abans de signar un contracte d'un local, per molt bona que semble l'ocasió, és important tenir al costat a aquells que acabaran instal·lant la maquinària, ja que són ells qui saben com funcionen les màquines i quines normatives se'ns exigirà complir. De la mateixa manera, són aquestes empreses les encarregades de donar la informació exacta a l'enginyer o a l'arquitecte. La millor manera d'estalviar diners al muntar un restaurant és tenint a l'empresa instal·ladora al costat des del començament, això ens evitarà errors i desfer feina (cosa, per desgràcia, molt habitual per falta d'assessorament).

És habitual trobar consells a internet sobre com muntar un negoci d'hostaleria, però sempre serà una informació sesgada i s'haurà d'agafar en pinces en funció de l'origen del que ho ha escrit.

Una bona manera de tenir el millor assessorament és estudiant la zona on es vol muntar el negoci. Si visiteu altres negocis d'hostaleria trobareu etiquetes de l'empresa que els fa el manteniment (la cafetera sempre sol tenir-ne una), pregunteu al propietari i acabareu trobant la millor opció. Un propietari satisfet amb el seu servei tècnic sol compartir gustosament la seva opinió. També és una bona manera de conèixer una empresa preguntar si qui va fer el muntatge segueix sent l'empresa que fa el manteniment. Si ens trobem amb algú que munta molts locals i en manté pocs, ja sabem que ens acabarà portant problemes.

A la llarga, poder confiar en la mateixa empresa per al muntatge i per al manteniment ens estalviarà molts diners. Primer perquè coneix el producte i les reparacions es fan més curtes, i després perquè tindrà un estoc de recanvi que ens evitarà desplaçaments innecessaris i allargar les reparacions.

Un error habitual al muntar un nou negoci, és buscar l'empresa on comprar la maquinària quan ja tenim les obres en marxa, comparant diferents pressupostos. És impossible donar un pressupost adequat sense visitar el client, sense parlar del model de negoci, sense visitar el local o veure un plànol... 

Muntar un negoci serà, probablement, una de les coses que us canviarà la vida, s'ha d'invertir tot el temps possible i ens hem d'acompanyar dels millors professionals que puguem trobar. Així, la primera cosa que hem de fer per muntar un negoci és construir un equip de professionals que ens ajudarà a arribar a bon port.

A Màquines d'Hostaleria Ramírez tenim una llarga experiència en l'assessorament i el muntatge de locals d'hostaleria. Som enginyers i fem el servei post venda de tot allò que venem. Per això sabem que us aconsellarem bé.

Busca les nostres etiquetes i pregunta, és la millor garantia que et podem donar.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada