Consells de seguretat (3): És perillós calentar aigua al microones?

Que una cuina és un laboratori és un fet bastant evident, reconvertim elements i canviem d'estat els productes per convertir una matèria en una altra que busquem... Però és que, a més, les cuines estan poblades de màquines cada cop més avançades, justament el que toca a un bon laboratori.

Una màquina imprescindible i que fa molts anys que ens acompanya és el microones, un aparell que, per econòmic i quotidià, potser considerem senzill i manipulable per tothom... però res més lluny de la realitat, possiblement el microones és l'aparell més delicat de tots els que hi ha a la cuina. Ben utilitzat potser és dels més fiables, però en qüestió de segons i amb un mal ús, el podem avariar.

Tothom sap que no podem posar elements metàl·lics al microones (Voleu saber per què? Seguiu l'enllaç), però també és molt important que el microones no treballi en buit i que el menjar sempre estigui tapat. Són recomanacions molt evidents, però quan ve el cop de feina, sovint, s'obliden.

I pel que fa a la pregunta del títol... la resposta en un vídeo:


Imagineu què hagués passat si enlloc de tirar una moneda haguessen agafat el got!

I l'explicació del per què a  cienciaes.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada