Consells d'ús (17): Com preparar els productes per envasar?


Si sou seguidors del programa Masterchef, segurament us han descobert més d'una tècnica culinària que desconeixíeu. Han popularitzat instruments que, fins fa pocs anys, només els coneixien els professionals del sector. En el programa d'ahir es veu com han ensenyat tècniques sofisticades a gent que fins fa quatre dies només eren aficionats a la cuina. Però un cuiner professional no es fa en quatre mesos, les errades tècniques són abundants i avui ho aprofitarem per fer un consell d'envasat al buit.

Si us fixeu en la imatge de l'esquerra, es veu com el cuiner professional té la bossa d'envasat al buit amb les vores doblegades cap a fora. No és casual, el que busca és mantenir la boca de la bossa completament neta de producte. En la imatge de la dreta es veu com l'aspirant embruta completament la bossa, el segellat serà deficient i, probablement, si fos per conservar en una càmera frigorífica, en pocs dies hauria tornat a entrar aire. El problema, a més a més, és que en un principi ens semblarà que l'envasat és correcte, així que quan anirem a buscar el producte ens el trobarem mal conservat.

A més a més d'això, les restes de menjar que queden fora de la zona envasada al buit poden deteriorar-se amb molta més facilitat i provocar infeccions bacterianes.

Quan envasem productes sòlids és fàcil mantenir un mínim d'higiene sense doblegar la bossa, però quan envasem salses és bo fer servir aquest sistema o un embut per tal de mantenir la bossa neta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada