Consells per muntar un bar / restaurant (6): Disseny


En negocis d'hostaleria petits una mateixa zona pot servir a diferents interessos, però conforme anem creixent en complexitat, ens interessa separar les zones en funció de la utilitat:
   - Zona de recepció de mercaderies, que va estretament relacionada amb la zona d'emmagatzematge, tant en sec com en refrigeració o congelació.
  - Zona de preparació d'aliments, on podem netejar els aliments en cru i evitem el risc de contaminacions creuades.
   - Zona de cocció: formada per les màquines que necessitem per elaborar els nostres productes i les taules de suport necessàries
   - Zona freda: on es preparen tots aquells aliments que es serviran en fred sense passar per la línea de cocció. S'aconsella que la temperatura estigui per sota dels 18ºC
  - Zona d'emplatat i d'entrega: complementa les dos zones anteriors i ens permet servir els aliments sense que el servei de cambrers interfereixi en la feina de la cuina.
  - Zona de rentat: on puguem netejar adequadament tant els estris de cuina com la vaixella utilitzada en el servei. Sempre que sigui possible interessa tenir una màquina dedicada a vidre i una altra a la resta d'elements. S'aconsella tenir una pica més gran (anomenada plonge) per al rentat de cassoles i altres elements grans que no es netegen al rentavaixelles.
  - Office: zona de suport al servei de sala, on podem emmagatzemar i preparar les begudes, coberts, estovalles...
  -  Zona de residus: separada el màxim possible de les zones de manipulació i emmagatzematge per evitar les contaminacions creuades. 

En altres articles del nostre web trobareu consells per equipar i dissenyar les diferents zones de la vostra cuina. El correcte dimensionament d'aquestes zones i la seva ubicació és el que facilita que un disseny d'una cuina sigui un èxit o un fracàs que gravarà per sempre els serveis oferts als clients.

Amb Màquines d'Hostaleria Ramíreu trobareu a una empresa que us assessorarà des del primer moment, dissenyant i instal·lant la millor distribució possible del local, i acompanyant-vos dia a dia amb el manteniment de les màquines per traure'n el millor partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada