Consells per muntar un bar / restaurant (4): Formar un bon equip de professionals



Muntar un negoci sempre és una feina d'equip i molt dura. Ens trobarem molts d'impediments pel camí, així que treballar amb els millors ens facilitarà les coses.

Si ja tenim clar que ens volem dedicar a l'hostaleria, hem de tenir al costat a un gestor que ens previngui de tota aquella paperassa que haurem de moure i de tots els impostos i taxes que haurem de pagar. Són molts els detalls que s'escapen del nostre coneixement i que, sovint, apareixen quan menys els necessitem. Molts clients s'han trobat, quan ja estaven embarrancats amb el muntatge del negoci, amb taxes i impostos inesperats quan ja no comptaven amb aquelles despeses. Compte també amb els tràmits burocràtics, ja que poden arribar a retrassar enormement l'obertura del negoci, generant unes pèrdues quantioses i minant la moral de l'emprenedor.

També ens haurem d'acompanyar d'un enginyer que ens guiarà en els detalls tècnics del muntatge. Hem d'estar segurs de complir amb totes les normatives vigents a la nostra població i per això convé treballar amb professionals de proximitat. També cal valorar molt l'experiència d'aquest professional en el camp de l'hostaleria, ja que les normatives a complir són moltes i complexes.

Quan ja estem buscant el local us aconsellem comptar amb l'ajuda de l'instal·lador de la maquinària, hi haurà locals que no compliran els mínims per poder muntar el negoci. Temes com la sortida de fums, la distribució del local, l'accés al gas, els desaigües o la instal·lació elèctrica, poden inhabilitar un local que comercialment pot semblar molt bo. La mirada crítica d'un bon professional us pot estalviar molts diners i temps.

A partir d'aquí ja podrem decidir si el local és viable, però abans de començar a treballar per adequar-lo, hem de tenir un projecte clar, desenvolupat amb l'ajuda de l'enginyer i de l'empresa instal·ladora de maquinària. Entre els dos us aconsellaran la millor opció que s'ajusti a la normativa i que us permeti treballar amb les millors garanties.

La resta de professionals treballaran amb aquestes directrius i sempre és convenient que, tant l'enginyer, com l'empresa instal·ladora de maquinària, facin un seguiment de l'obra per assegurar-se que tot es fa segons el projecte i que no surten complicacions.

Hem d'intentar escollir molt bé aquest grup de professionals, molts d'ells ens seguiran donant servei quan el negoci estigui en funcionament. És bo que la mateixa empresa instal·ladora de maquinària sigui qui en faci el manteniment, ja que en tindran recanvis i seran més àgils i econòmics en la solució dels problemes. Compte amb les marques que compreu, ja que n'hi ha que només donen accés als recanvis als serveis oficials, obligant-vos a treballar sempre amb la mateixa empresa, encara que us doni un mal servei. De la mateixa forma, els electricistes o fontaners que facin l'obra tindran un coneixement de la instal·lació que els facilitarà la reparació quan tingueu un problema.

Parleu i deixeu-vos aconsellar per aquelles empreses que conegueu i que han tingut tractes amb altres professionals. Com és habitual, el boca orella és la millor propaganda. No escatimeu recursos en trobar aquells professionals amb millor consideració de la zona, ja que a la llarga us estalviaran diners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada