Consells d'ús (12): Quan i per què canviar les moles del molí de cafè?





Generalment la cafetera s'emporta tots els elogis quan gaudim d'un bon cafè i es menysprea la funció dels molins de cafè. Pot semblar que el seu paper sigui secundari, però res més lluny de la realitat.

Un molí mal ajustat equival a un cafè impresentable, i de la mateixa forma, tot i que menys evident, unes moles gastades resulten en un cafè de pitjor qualitat, ja que pateix un recalentament durant el procès de molta. La temperatura de sortida no pot superar els 45ºC.

Quanta estona triga el cafè a ser mòlt i a quina velocitat, determinaran la qualitat del producte final. Per això a l'escollir un molí de cafè hem de tenir en compte la nostra producció per evitar recalentaments del cafè quan el molem. Un professional us aconsellarà si us convé més unes moles planes o còniques, i de quin diàmetre.



La velocitat de rotació del motor (entre 900 i 1400 rpm) la determinarà el diàmetre de les moles.

Calcular el canvi de moles pot resultar complicat, ja que pot variar molt entre diferents marques i diferents tipus de moles, però us deixem una taula amb els dos tipus de moles més habituals en les cafeteries:

Per millorar encara més la qualitat del cafè, recordeu que hem d'evitar tenir-lo mòlt durant molta estona al dosificador, ja que es degradarà fins a cinquanta cops més ràpidament que en gra.

I si sou puristes del cafè, potser us interessarà saber que hi ha productes per netejar el molíi el·liminar restes d'olis, olors i sabors que poden malmetre un bon cafè.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada