Consells de compra (10): Condicions comercials

Una cosa que hem de tenir molt en compte en el moment de comprar màquinària d'hostaleria són les condicions comercials. En les compres a distància (com internet) és clau llegir bé i entendre fins a l'última línia de la lletra petita. Hem d'evitar suposar que una cosa és d'una determinada forma perquè és l'habitual. 

Però també és molt important, en empreses físiques, tenir clar què és el que se'ns està oferint, saber exactament quina garantia tindrem i quins serveis ens oferiran (amb detall).

Hem de tenir en compte que el que estem comprant és maquinària industrial i no béns de consum, així que les responsabilitats legals de l'empresa distribuïdora són completament diferents del que tenim per costum. De la mateixa forma, els fabricants també donen una garantia molt diferent uns dels altres.

Per norma, moltes comercials deriven les responsabilitats cap als fabricants mentre alguns fabricants la deriven als distribuidors. En la següent imatge podeu veure un petit recull de condicions de garantia de diferents fabricants de maquinària d'hostaleria industrial. Com podreu comprovar, difereixen uns dels altres, però la majoria només inclouen alguns tipus de peces i només en alguns casos.


De la mateixa forma, els problemes amb el transport també té diferents tractaments entre diferents empreses.

Així, quan comprem maquinària industrial hem de saber qui ens dóna la garantia i què cobreix. Què passa si tenim un problema amb el transport si l'entrega és mitjançant una agència de transports.  On es cel·lebrarà el judici en cas d'esdevindre un problema (si comprem a 400 km de distància ja ens podem oblidar de reclamar, ja que la distància i la possibilitat de costejar el judici us tiraran enrere). Si els preus inclouen l'IVA o altres impostos. 

A més de la lletra petita, també hem de ser conscients que no necessitarem res inesperat per poder fer funcionar la màquina (endolls, cables, mangueres, safates...)  i que el comprarem és el que necessitem.

A Màquines d'Hostaleria Ramírez ens agrada ser clars i no ens agrada la lletra petita, per això les nostres condicions són clares:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada