Consells per millorar el negoci (4): especialització en el cafè



La formació en el món de l'hostaleria és cada cop més important. L'augment de competència i el salvatge descens del consum ens obliga a diferenciar-nos, i per a això, la millor forma és l'especialització. Poc a poc es va perdent la idea (que sempre hem considerat errònia) de què qualsevol pot muntar un bar o un restaurant. Trobem multitud d'exemples de projectes fallits per culpa d'aquesta falta de coneixements.

El cafè és, probablement, el producte que més ens pot diferenciar de la competència en la major part de locals. Per això, és important treballar amb marques de qualitat que vetllen per la nostra formació i per la qualitat del producte. En les nostres terres en tenim un bon exemple amb Productos del Café (Brasilia, Medalla de Oro...) o amb Cafès Creo. Però també hem de tenir en compte aquells recursos que ens puguin ajudar a millorar. Fòrum Cafè, amb seu a Barcelona, és una associació sense afany de lucre que vetlla per difondre les propietats i virtuts del cafè, i per aconseguir-ho organitza freqüentment diferents tipus de cursos relacionats amb el cafè.


Cursos Fòrum Cafè

Tècniques de barista: iniciació

Curs de 7 hores on s'explicarà els principis de l'estació barista (cafetera i molí), els paràmetres correctes d'un espresso, la higiene i neteja, la tassa, temperatures, tractament de la llet, l'aigua i el sucre...



Properes edicions:

19 de novembre, de 10 a 14h i de 15 a 18h
3 de desembre, de  10 a 14h i de 15 a 18h

Té un preu de 100€ per a socis de Fòrum Cafè i de 200€ per a la resta, inclou el dinar.

Tècniques de barista i Latte Art

Curs de 11 hores on es realitzarà teoria i pràctica sobre la màquina espresso i el molí, l'emulsió i vaporització de la llet, els capuccinos, la tècnica del latte art, el coffe painting (dibuixos en el cafè mitjançant bastonets), i la neteja.

Properes edicions:
20 de novembre, de 15'30 a 19h i 21 de novembre de 15 a 17'30
18 de desembre, de 10 a 14h i de 15 a 18h, i 19 de desembre de 10 a 14h.

Té un preu de 180€ per a socis de Fòrum Cafè i de 250 per a la resta, inclou el dinar.

Taller de cata sensorial (bàsic)

Curs de 7 hores on es parlarà de diferents aspectes del cafè (estadístiques de consum, com separar diferents espècies, la criba...) i es faran diferents cates (d'aigues, d'aromes i diferents tipus de cafè).

Properes edicions:
25 de novembre, de 10 a 14h i de 15 a 18h.
10 de desembre, de 10 a 14h i de 15 a 18h.

Té un preu de 100€ per a socis de Fòrum Cafè i de 200€ per a la resta, inclou el dinar.


Taller de cata sensorial (avançat)

Curs de 7 hores on es faran tests d'aroma, cates de diferents cafè i amb diferents dosificacions d'aigua o gramatges.

Properes edicions:
26 de novembre, de 10 a 14h i de 15 a 18h
11 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 18h.

Té un preu de 125€ per a socis de Fòrum Cafè i de 250€ per a la resta, inclou el dinar.


Tots els cursos són bonificables a través de la fundació tripartita.

Trobareu tota la informació sobre els cursos de Fòrum Cafè en aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada