Consells per muntar un bar / restaurant (2): com escollim el local?


L'elecció del local ens condicionarà fortament el negoci. De la ubicació i clientela potencial dependrà el que hi puguem fer.

Hi ha tres formes habituals de començar un negoci d'hostaleria: el traspàs, lloguer o local en propietat.

Entenem per traspàs negociar un preu i un lloguer per un negoci en actiu (o aturat de curta durada). Es paga un preu per la cessió del negoci i la clientela i, molts cops, per la maquinària i productes que hi ha a dins. Ens ha de quedar molt clar si amb el traspàs la maquinària ens queda en propietat o si estem pagant un lloguer per un local equipat. El traspàs és una manera d'iniciar-se en l'hostaleria molt habitual, però abans de donar un pas hem de tenir molt clar el motiu del traspàs. Un local que no treballa és molt difícil d'aixecar, a no ser que tinguem una bona experiència en el sector. Un local que ha canviat de mans vàries vegades acostuma a seguir amb la mateixa inèrcia. Només un canvi radical (d'aspecte, nom i serveis) els sol redreçar.

Pel que fa als local de lloguer, hem de tenir molt clar què hi volem fer. Abans de signar res hem d'estudiar quin tipus de negoci pot funcionar en aquell local, quina competència tindrem i si allò que hi volem fer és factible. Quan anem a muntar un negoci, l'alegria i la il·lusió ens fa ser excessivament optimistes. 

No és el mateix obrir un bar, que un snack bar, un restaurant, un bar copes o una gelateria... Tot s'assembla, però les normatives i necessitats del local varien per cada negoci. La millor opció, un cop tinguem un local al punt de mira, és realitzar una visita tècnica acompanyats d'una empresa de serveis (fontaneria, electricitat...) i d'una empresa de maquinària d'hostaleria. Ells ens aconsellaran i podrem decidir si el local és adequat. Molts cops ens trobem contractes de lloguer signats per locals que no poden encabir el tipus de negoci que volia el client. 

Una altra cosa a tenir en compte és la duració i condicions del contracte de lloguer. Estem a punt de fer una forta inversió i hem de saber per quant de temps i en quines condicions hi podem comptar.

En canvi, quan el local és de propietat, el que hem d'adaptar és el tipus de negoci que volem muntar al local que tenim i al partit que li podem traure.

A Ramírez hostaleria us aconsellarem bé, i no només sobre la maquinària, si no que ens impliquem facilitant-li les coses al client en tot allò que podem. Muntar un negoci de restauració no és una tasca gens fàcil, i és una gran ajuda tenir algú amb experiència al costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada