Consells per estalviar (1)

Probablement molts ja ens heu vist algun cop netejar les neveres quan no funcionen bé. I segurament us hem explicat com s'ha de fer, però és una d'aquelles coses que sempre es deixen per al dia següent...


Des d'aquí us volem fer memòria i recalcar els beneficis de tenir els condensadors (radiador exterior) ben nets:
- Estalvi energètic (la màquina rendeix més i treballa menys estona)
- Menys avaries (els sobrecalentaments malmeten els compressors i els ventiladors treballen forçats per aconseguir el pas de l'aire necessari)
- Estalvi en l'aire condicionat (ja que amb el condensador net les màquines emeten molta menys calor i treballen menys temps)
- Estalvi en reparacions (molts cops les màquines només necessiten la neteja per funcionar bé, i és una operació que pot fer l'usuari final)
- Clients contents (hi ha poques coses pitjors que una cervesa poc fresca!)

És difícil quantificar l'estalvi, però si es podés donar un valor aproximat, de ben segur que els radiadors estarien sempre impecables!

Els fabricants recomanen una neteja mensual o bimensual. Un bon mínim seria una neteja abans que arriben les calors (al març), una altra al maig i una altra al juliol... A partir d'aquí, quantes més millor, però aquestes considerem que haurien de ser obligatòries.

De la mateixa forma, és molt important que l'evaporador (radiador de dins) estigui ben net de gel. El gel actua com a aïllant i evita l'intercanvi de temperatura entre el gas i l'aire de dins la nevera. Un evaporador que permet la circulació d'aire entre les seves aletes ens assegura un rendiment òptim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada