Consells de seguretat (2): La Campylobactèria

La infecció per campylobactèria és una enfermetat molt comú que tots aquells que manipulen aliments han de conèixer. Es contrau quan una persona ingereix carns d'aus que no estan ben cuites o per contaminació creuada (amb el contacte amb l'envàs del producte...).

Els símptomes de la infecció solen incloure diarrea, febre, dolor abdominal, nàusees i vòmits. La durada de la infecció sol ser d'uns dos a cinc dies.

Per prevenir les infeccions hem de tenir molta cura en l'ús de la taula de tallar i els utensilis, en netejar-nos bé les mans després de manipular la carn i en coure el producte fins que arribi a la temperatura adequada.

Recentment, el govern d'Anglaterra ha llençat una campanya per evitar que es netegen els pollastres amb aigua, ja que els escarritxos contaminen la zona de treball.


Si voleu trobar més informació sobre la campylobactèria:
Kidshealth: infecciones por campylobacter
Gastronomiaycia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada