Consells de compra (3): com escollir una talladora professional?


Escollir malament una talladora pot suposar malbaratar producte i, a més, variar-li les propietats organolèptiques. De què ens serveix comprar un pernil de qualitat si el tallem a una velocitat desmesurada?


La talladora és un d'aquells elements difícils d'escollir sense conèixer, no importa que sigui un usuari o un professional, sense veure-la de dins i provar-la no podem saber la qualitat de la màquina.

Les característiques que ens donen els fabricants no ens ajuden a decidir-nos. La potència del motor no indica força, sinó consum. És molt habitual en talladores barates la pràctica de reduir motors i augmentar velocitat, cosa que augmenta el consum i empitjora la qualitat del tall.

També s'abarateix l'estructura, trobant-mos que quan tallem peces grans la diferència de gruix d'un extrem a l'altre és alarmant, fent-nos perdre diners en producte.

Per posar un exemple, en talladores de 250 mm de fulla podem trobar preus des de 100 € fins a 1000€. Les més econòmiques són un desastre, però estèticament, s'assemblen a les més cares.

Així doncs, com escollim una talladora? Bàsicament, les parts més importants que hem de mirar són:
      - estructura: podem distingir entre tres acabats de qualitat diferent, acer inoxidable, alumini anoditzat i alumini lacat (la pitjor opció de totes, ja que s'acaben pelant).
      - transmissió: pot ser amb corretja (la més habitual en talladores petites), corretja dentada o engranatge.
      - fulla: pot ser també de qualitat molt dispar segons el fabricant, cosa que modifica en gran mesura la qualitat del tall i la durabilitat. Molts cops, per al mateix model de talladora podem escollir entre dos models de fulla. També és importantíssim el diàmetre d'aquesta, ja que influeix directament en la força i la qualitat del tall.
      - motor: hem de mirar la potència, però lligada a la mida del motor.
      - esmolador: imprescindible, la fiabilitat de la màquina depèn directament del manteniment que fem del fil de la fulla.

Però com sempre, el consell d'un professional que coneix el producte és la millor solució.

I en models a partir de 300 mm de fulla inclús poden ser automàtiques i amb comptador de talls, es programa la quantitat i la màquina sola s'encarrega de tot. La millor forma d'estalviar en personal quan hem de preparar grans quantitats d'embotits.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada